Wanneer iemand de BEAM voor de eerste keer ziet dan reageren ze soms sceptisch, “dus het is mobiel, maar waarom is het beter dan conventionele videoconferentie? Videoconferentie wordt gebruikt voor een specifiek kader, een kader dat niet hoeft te verhuizen. Het veranderen van dat specifieke kader is precies waarom BEAM is gemaakt!

 

Samenwerken op afstand: is al realiteit!

U verzend en ontvangt zakelijke e-mails op uw smartphone als u thuis bent, aan het reizen bent of zelfs op straat. U beheert en deelt uw agenda met uw medewerkers via uw smartphone. U werkt al op afstand (op zijn minst een beetje!).

Dit niveau van samenwerking op afstand is slechts het begin van een organisatorische revolutie in het bedrijfsleven. Iedereen praat over de ‘digitale transformatie”. Dit is een digitale verandering die elk bedrijf moet doorlopen om succesvol te kunnen overleven in de komende jaren.

Joël de Rosnay, zeventigjarige futurist, voorspelt een open onderneming, met een collectieve intelligentie die samenwerking bevordert zowel intern als met klanten, partners, leveranciers en zelfs concurrenten.

Als u op afstand effectief wilt samen te werken, is een hoog niveau van betrokkenheid te realiseren met de Beam.

 

Samenwerken op afstand: toegang tot het hart van een bedrijf

Op afstand samenwerking kent een aantal uitdagingen:

-het bevorderen van verbindingen binnen het virtuele team;

-kennis uitwisselingen in real time, zonder dat dit noodzakelijkerwijs van te voren georganiseerd is, bijvoorbeeld om een plotseling probleem op te lossen;

– het bekijken van ieders individuele werk.

Om aan deze uitdagingen te kunnen voldoen, moet je goed zijn uitgerust met oplossingen. In dit verband is videoconferentie de beste oplossing als het gaat om samenwerking op afstand.

Voor vergaderingen zal het klassieke videoconferentie niet snel gaan veranderen. Maar in het bedrijfsleven vandaag de dag vindt samenwerking niet alleen plaats in een vergaderzaal. Het gebeurd in kantoorgangen, bij de koffieautomaat en vooral als er snel overleg of beslissingen nodig zijn.

Vandaar de noodzaak voor een mobiele videoconferentie oplossing!

 

Samenwerken op afstand: een bruikbare tool voor medewerkers

De kracht van de Beam ligt in het vermogen om deze vanaf elke locatie te kunnen gebruiken middels laptop of smartphone. De Beam werd gemaakt met als doel: werknemers en werkgevers kunnen samenwerken alsof ze daadwerkelijk aanwezig zijn. Beam maakt het volgende mogelijk:

–  Gemakkelijker samenwerken doordat de beperkingen van de traditionele videoconferentie er niet zijn;

–  Besparen van tijd en geld met betrekking tot de reiskosten;

–  Een vermindering van printen, belangrijk voor verantwoord ondernemen.

–  Het maakt diverse uitwisselingen mogelijk en is zeer eenvoudig te gebruiken, zoals aangetoond wordt in onderstaande video.